Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Αλληλεγγύη στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β

Στις 14/11/21 οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. εμβολίστηκαν εν κινήσει από όχημα της ασφάλειας χωρίς διακριτικά και στην συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί μετά από υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και δείγματος DNA, κατηγορήθηκαν για την επίθεση που δέχθηκε το ίδιο βράδυ η τροχαία Πειραιά. Εισέβαλλαν στα σπίτια τους φροντίζοντας να κατασκευάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία, στήνοντας έτσι ένα σαθρό κατηγορητήριο εις βάρος τους. Εν τέλει, προφυλακίστηκαν και βρίσκονται εδώ και 11 μήνες αιχμάλωτοι στις φυλακές Κορυδαλλού και Αυλώνας.

   Tο πρωί της Τρίτης 20/9 μπάτσοι της Κρατικής Ασφάλειας, με συνοδεία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των συντρόφων Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β. Αφού τους δόθηκε κλήση κατηγορουμένων για απολογία για την υπόθεση της επίθεση στην Τροχαία Πειραιά, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα. Αποσπάστηκαν προσωπικά τους αντικείμενα, ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και βιβλία πολιτικού περιεχομένου. Οι σύντροφοι συνελήφθησαν, κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ και στις 6/10 προφυλακίστηκαν έπειτα από απόφαση που πάρθηκε ύστερα απο την ανάκριση τους στα δικαστήρια Πειραιά. Ένα απο τα βασικά πρόσχηματα για την προφυλάκιση ήταν οι συντροφικές και προσωπικές σχέσεις με τους προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ.

   Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια ακόμα απόπειρα των κυρίαρχων να διασπείρουν φόβο σε όσες και όσους αγωνίζονται, ποινικοποιώντας τις φιλικές και συντροφικές σχέσεις. Η επαναφορά του νόμου σχετικά με τον κακουργηματικό χαρακτήρα της μολοτοφ, στοχεύει στο να περιοριστούν συνολικά οι συγκρουσιακές πρακτικές ώστε να μην αμφισβητείται το μονοπώλιο βίας από την πλευρά του κράτους. Απέναντι στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων τασσόμαστε ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση διαχειρίζεται την εξουσία, αποφεύγοντας κάθε παγίδα ενσωμάτωσης στην δημοκρατική νομιμότητα.

   Με το βλέμμα στραμμένο προς την επαναστατική προοπτική, υπερασπιζόμαστε τις πρακτικές σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Μέσω της συντροφικότητας και αλληλεγγύης, κανένας/καμία σύντροφος-ισσα δεν θα μείνει μόνος και μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή. Με πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Έως την αναρχία.

   Άμεση αποφυλάκιση των συντρόφων Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β.

   Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης ΣΗΜΕΡΑ 5/11, 17:30 φυλακές Κορυδαλλού / προσυγκέντρωση δημαρχείο Κορυδαλλού 17:00.

Αναρχική Συλλογικότητα Acte

Comments are closed.