Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Ενημέρωση για την δική των συντροφισών-ων που είχαν συλληφθεί 6-12-2019 στην Πάτρα

Η δική των συντροφισών-ων που είχαν συλληφθεί 6-12-2019 στην Πάτρα αναβλήθηκε επ αόριστον και θα έρθει εκ νέου κλήτευση στους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο στα πλαίσια της κρατικής εκδικητικότητας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα άρσης περιοριστικών όρων για δύο από τους κατηγορούμενους σχετικά με παρουσία σε ΑΤ μια φορά το μήνα και έξοδο από τη χώρα μια φορά το μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 Η δίκη μεταφέρθηκε στην βάση κρατικού σχεδιασμού έξω από την πόλη της Πάτρας για να δημιουργήσει προβλήματα στους-ις αλληλέγγυους συντρόφους κι στις-ους κατηγορούμενους. Ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς δεκάδες αλληλέγγυοι σύντροφοι-ισσες από Πάτρα και Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από τα έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πύργου από νωρίς το πρωί.

Παρακάτω το κείμενο κάλεσμα της συλλογικότητας μας για την δίκη:

Στις 6 Δεκέμβρη του 2019 διοργανώνεται αναρχική πορεία στην Πάτρα μέσα σε μια ιδιαίτερη συγκύρια. Είχε δημοσιοποιηθεί κρατικό τελεσίγραφο,υπογεγραμμένο από τον τότε υπουργό προστασίας του πολίτη Χρυσοχοΐδη, το όποιο έθετε δίλλημα σε όλους τους κατειλημμένους χώρους : να αφομοιωθούν στο νόμιμο δημοκρατικό πλαίσιο ή να προετοιμαστούν να δεχτούν την κρατική βία. Η διορία που δίνονταν για να παρθεί η απόφαση ήταν στις 5 Δεκέμβρη, μια μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 και της εξέγερσης που ακολούθησε. Μια εξαιρετικά προκλητική στρατηγική έντασης. Εκείνες τις ημέρες πλήθος συνελεύσεων πραγματοποιήθηκαν στην κατάληψη Παραρτήματος στην Πάτρα. Η πολιτική επιλογή υπεράσπισης των χώρων του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Η πορεία της 6ης Δεκέμβρη ξεκίνησε από την κατάληψη Παραρτήματος, έχοντας μεγάλη μαζικότητα και κατά την διάρκειά της ξεκίνησαν εκτεταμένες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Τα κρατικά καθάρματα απαντούν με ευθείες βολές δακρυγόνων τραυματίζοντας σοβαρά αρκετούς διαδηλωτές. Η συντονισμένη επίθεσή τους,καταλήγει σε 7 συλλήψεις (2 ανήλικοι) τόσο από το σώμα της πορείας όσο και στα γύρω στενά. Μεγάλο μέρος των συλληφθέντων/ισσών δέχεται βία κατά την σύλληψη, αλλά και αφού έχει αιχμαλωτιστεί .Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται με κακουργήματα, πλημμελήματα και κρατούνται για 4μέρες στο μπατσομέγαρο της Ερμού, ώσπου αφήνονται ελεύθερες-οι με περιοριστικούς όρους .

Τα ζητήματα που τέθηκαν στην συγκύρια που έγινε η πορεία παρέμεναν και θα παραμείνουν επίκαιρα. Τασσόμαστε ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση διαχειρίζεται την εξουσία, αποφεύγοντας κάθε παγίδα ενσωμάτωσης στην δημοκρατική νομιμότητα. Με το βλέμμα στραμμένο προς την επαναστατική προοπτική, υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις ως χώρους αγώνα, ζύμωσης και αυτοοργάνωσης, επίθεσης στον κυρίαρχο κόσμο της ιδιοκτησίας και της εξατομικευμένης ζωής. Όπως αδιαχώριστα υπερασπιζόμαστε και τις πρακτικές σύγκρουσής με το κράτος στον δρόμο.

Μέσω της συντροφικότητας και αλληλεγγύης, κανένας/καμία σύντροφος-ισσα δεν θα μείνει μόνος και μόνη απέναντι στην κρατική καταστολή. Με πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Έως την αναρχία.

Comments are closed.