Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Τ. Παλαιοθόδωρου

Tην Τρίτη 08/03, ο σύντροφος Τ. Παλαιοθόδωρος κατέθεσε την άρνηση στράτευσής του στη στρατολογία Ιωαννίνων. Ο ίδιος μπήκε στο κτίριο της στρατολογίας προκειμένου να δηλώσει την άρνησή του να καταταγεί στο στρατό μαζί με ακόμη δύο συντρόφους, αρνητές στράτευσης από την πόλη των Ιωαννίνων ενώ από έξω πραγματοποιούνταν αντιμιλιταριστική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Σαν ένδειξη αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό στην πλατεία πρωτομαγιάς

Για την ολική άρνηση στράτευσης και την κρατική καταστολή

Η άρνηση στράτευσης, ως η μόνη αντιθεσμική επιλογή απέναντι στον στρατό, ενοχλεί διαχρονικά τα κράτη, για αυτό και πάντα φροντίζουν να επιβάλλουν ποινές. Στην Ελλάδα τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πολιτική διαχείριση έχουν επιτεθεί με επαναλαμβανόμενα στρατοδικεία και πρόστιμα στους ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης. Παράλληλα, <<προσφέρουν>> περιόδους παύσης των διώξεων για να γίνει η διευθέτηση των στρατιωτικών υποχρεώσεων (επιλογή του Ι5 ή έκτισης της θητείας), ώστε έπειτα να σταματήσουν οριστικά οι διώξεις και να διαγραφτούν τα πρόστιμα. Τα τελευταία έχουν σαν στόχο την οικονομική καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης, με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών, τα οποία μπορούν να καταλήξουν και σε φυλάκιση.

Όλα τα παραπάνω, στοχεύουν να οδηγήσουν τους ολικούς αρνητές στράτευσης στην δημοκρατική νομιμότητα, έτσι ώστε να μην τολμά κανείς να αμφισβητήσει τον στρατό. Φοβούνται το ενδεχόμενο η αντιθεσμική άρνηση στράτευσης να αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά σε καιρό ”ειρήνης” και τρέμουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μαζική άρνηση επιστράτευσης σε καιρό πόλεμου.

Ο στρατός ως μηχανισμός καταστολής και ιδεολογικής προπαγάνδας

Όσο υπάρχει κράτος, εξουσία και εκμετάλλευση ο στρατός θα είναι ο πιο βίαιος μηχανισμός τους που όχι μόνο πολεμά τον εξωτερικό εχθρό, αλλά και επιτίθεται (πολλές φορές με πολύ μεγαλύτερη λύσσα) σε όσες και όσους, αμφισβητούν την κρατική εξουσία και εκμετάλλευση.

Ο στρατός στερεί την ελευθερία, την κριτική σκέψη και αυτόβουλη δράση. Το ομοιόμορφο ντύσιμο, ο συγχρονισμένος βηματισμός, ο πλήρης έλεγχος των καθημερινών δραστηριοτήτων θέλει να εξαφανίσει την ατομική έκφραση και επιθυμία, κάτω από την βαριά υποχρέωση του καθήκοντος και της αδιαμφισβήτητης πειθαρχίας. Προτάσσει την ιεραρχία και την τυφλή υποταγή, την πατριαρχία και τους έμφυλους διαχωρισμούς. Προωθεί το μίσος για τους από τα κάτω που έτυχε να γεννηθούν από την άλλη πλευρά των συνόρων. Κυνηγάει, και δολοφονεί μετανάστριες και μετανάστες στον Έβρο και στο Αιγαίο. Επιχειρεί να ”ενώσει” πλούσιους και φτωχούς κάτω από την ταμπέλα της πατρίδας, προσπαθώντας να αποκρύψει τις ταξικές ανισότητες.

Η ολική άρνηση στράτευση ως ένα ακόμη μέσο σύγκρουσης με τα κράτη και τα αφεντικά

Η έκρηξη του μιλιταρισμού τα τελευταία χρόνια παίρνει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ μετά την διακρατική πολεμική σφαγή στην Ουκρανία . Η ισχυροποίηση του στρατών ανά τον κόσμο θα είναι ακραία.

Απέναντι στα κράτη, τα αφεντικά, στους στρατούς τον μιλιταρισμό και τα καλέσματα για εθνική ενότητα η απάντησή μας είναι η άρνηση υποταγής και η επίθεση εναντίων τους. Από την ολική άρνηση στράτευσης, τις πορείες, τις απεργίες, τις συγκρούσεις, κάθε μέσο αγώνα, για την κοινωνική και ταξική επανάσταση, για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Τ. Παλαιοθόδωρου

Σε Ελλάδα Ρωσία και Ουκρανία μαζικές αρνήσεις και ανυποταξία

Αναρχική συλλογικότητα Acte

acte@riseup.net/acte.blackblogs.org

Comments are closed.