Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Αλληλεγγύη στην κατάληψη στέκι στο Βιολογικό στη Θεσσαλονίκη και σε όλες/όλους τις/ους συλληφθείσες/έντες

Η κρατική επίθεση στις καταλήψεις είναι σταθερή ανά τα χρόνια και συνεχίζεται (με διαφορετικές μεθόδους και εντάσεις κάθε φόρα) ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Οι σημερινοί διαχειριστές του κράτους παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, έχουν εξαπολύσει μια έντονη κατασταλτική πολιτική με μια σειρά εκκενώσεων εντός και εκτός πανεπιστημίων με την επιδίωξη να μην υπάρχει αμφισβήτηση, αντίσταση και αντίδραση.

Ως κομμάτι αυτής της κρατικής στρατηγικής στις 31/12 εκκενώνεται η κατάληψη το στέκι στο Βιολογικο στη Θεσσαλονίκη από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους. Η κατάληψη εδώ και 34 χρονιά λειτουργεί ως χώρος αντίστασης, πολιτικής ζύμωσης και δράσης ενάντια στο υπάρχον.

Άμεσα ξεδιπλώνονται διάφορες δράσεις υπεράσπισης και αλληλεγγύης. Καταλαμβάνεται νέος χώρος στο πανεπιστήμιο που εκκενώνεται άμεσα με 15 συντρόφισσες και συντρόφους να συλλαμβάνονται και να χτυπιούνται επειδή στήριξαν την επιλογή τους. Στην συνέχεια, καλείται πανελλαδική πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων. Στο τέλος της οποίας έγιναν συγκρούσεις και υπήρξαν 23 συλλήψεις συντροφισσών-ων. 

Κανένας σύντροφος-ισσα δεν θα μείνει μόνος και μόνη, μέσω της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα. Με πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και αφεντικά. Σε ένδειξη αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό στη γέφυρα Μουστοξύδη.

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Comments are closed.