Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθέντες/είσες και προφυλακισμένους για την πορεία στην Ν. Σμύρνη

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν μοιράσματα του κειμένου που ακολουθεί, αφισοκολλήσεις σε Νέα Ιωνία, Πευκάκια και στο Γκύζι κοντά στην πλατεία πρωτομαγιάς, καθώς και αναρτήθηκε πανό στην Νέα Ιωνία.

Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθέντες/είσες και προφυλακισμένους

για την πορεία στην Ν. Σμύρνη

Στις 7 Μαρτίου μπάτσοι κάνουν ελέγχους και κόβουν πρόστιμα στην κεντρική πλατεία της Ν.Σμύρνης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόσμου που βρισκόταν στην περιοχή. Η κατάληξη είναι η βίαιη απάντηση των μπάτσων και 13 συλλήψεις, που οδήγησαν σε μια πρώτη αντανακλαστική πορεία με μεγάλη μαζικότητα. Σε συνέχεια της κίνησης αυτής, καλείται μετά από 2 μέρες εκ νέου πορεία, στην οποία η συμμετοχή είναι ακόμα πιο μεγάλη. H πορεία αυτή αποτέλεσε μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς νόμου και τάξης που έχει επιβληθεί. Τόσο γιατί ήταν μια μαζική άρνηση των περιορισμών, αλλά επαναδιεκδίκησε το δρόμο και μέσω των συγκρούσεων που ξέσπασαν απείλησε το μονοπώλιο της βίας που θέλει να κατέχει το κράτος.

Ο μηχανισμός της ΕΛΑΣ δέχτηκε σημαντικό πλήγμα σε μια εποχή που είναι υπέροπλος και τεχνολογικά αναβαθμισμένος, αλλά και σε μια συνθήκη που κράτος και κεφάλαιο προωθούν, μεταξύ άλλων, την κατασταλτική μανία. Εκείνη την ημέρα στην Ν.Σμύρνη η άτακτη υποχώρηση σε διάφορες περιπτώσεις των δυνάμεων της ΕΛΑΣ αποτέλεσε και αποτελεί παρακαταθήκη για τους από τα κάτω, καθώς είναι μια ευθεία αμφισβήτηση του κυρίαρχου δόγματος για την ματαιότητα της διεκδίκησης ανατροπής του υπάρχοντος. Έτσι, ο ρεβανσισμός έπρεπε να δοθεί μέσα από σειρά συλλήψεων, σεξουαλικής κακοποίησης της συλληφθείσας που τόλμησε να τους αντεπιτεθεί, βασανισμούς και αναβαθμισμένα κατηγορητήρια. Τις επόμενες μέρες δόθηκε συνέχεια με εκ νέου συλλήψεις αναρχικών συντρόφων, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια στους ορόφους της ΓΑΔΑ. Η μανία των μπάτσων ήταν τεράστια, καθώς διψούσαν για περισσότερες πληροφορίες όσων αφορά τους/ις συμμετέχοντες/ουσες στο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του μπάτσου, αλλά και για αναρχικούς/ές, ομάδες κτλ. Στους συλληφθέντες/είσες φορτώθηκαν περιοριστικοί όροι, πρόστιμα, εγγυήσεις και 3 από αυτούς προφυλακίστηκαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι η διαχρονική καταπίεση από τα αφεντικά στους χώρους δουλειάς, τους μπάτσους στις πλατείες, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, γίνεται ακόμα πιο έντονη με το πρόσχημα του κορονοϊού . Ωστόσο, η Ν.Σμύρνη, οι διαδηλώσεις και πολύμορφες δράσεις σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο σε αλληλεγγύη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, αλλά και το φοιτητικό κίνημα είναι μερικά βασικά σημεία που δείχνουν την ενίσχυση των αντιστάσεων. Η ιστορική στιγμή που βιώνεται σήμερα είναι κομβική, καθώς το κύμα εξεγέρσεων ανά τον πλανήτη είναι σε όξυνση και ενδοσυστημικά έχει γίνει αντιληπτό από όλες τις πλευρές. Το διακύβευμα είναι αυτές οι αντιστάσεις να πληθύνουν, να οξυνθούν και να αποφύγουν τις ατραπούς της ενσωμάτωσης. Το αφήγημα περί χούντας αποτελεί επί της ουσίας κέλευσμα για παύση των αντιδράσεων και πίστη ότι μέσα από διαφορετική διακυβέρνηση θα θριαμβεύσει η κοινωνική ειρήνη και η δημοκρατία.

Το κράτος, η εκμετάλλευση και η εξουσία δεν μπορούν ποτέ να λειτουργήσουν με ένα θετικό πρόσημο για τους/ις εκμεταλλευόμενους/ες και καταπιεζόμενους/ες. Μονάχα καταστρέφονται μέσω της κοινωνικής και ταξικής επανάστασης, μέσω της ολικής απελευθέρωσης. Το να μένουμε στον δρόμο της αντίστασης και αντίδρασης, το να συγκρουόμαστε, να στεκόμαστε αλληλέγγυοι η μία στον άλλο. Να διώχνουμε την ματαιότητα και να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη κοινωνία ισότητας χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους. Ότι η αναρχία είναι μια προοπτική και όχι ένα άπιαστο όνειρο είναι κομβικό. Αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Comments are closed.