Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Αλληλεγγύη στους/η διωκόμενους/η για την παρέμβαση στον πρύτανη του ΟΠΑ

Αλληλεγγύη στους/η διωκόμενους/η για την παρέμβαση στον πρύτανη του ΟΠΑ

Το Πανεπιστήμιο προσδιορίζει έναν χώρο, ο οποίος πέραν της προαγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και αντίληψης, έχει υπάρξει/είναι πεδίο ανατρεπτικών ζυμώσεων δράσεων και αντιλήψεων. Τα κτήρια και οι αίθουσες των πανεπιστήμιων αποτέλεσαν/αποτελούν κεντρικό σημείο συσπείρωσης στους κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών.

Τον φετινό χρόνο μέσω της υγειονομικής αναμπουμπούλας που επικρατεί, έχει δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να χτυπηθούν και οι τελευταίοι κόκκοι αντίστασης και ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας ,με την επιβολή ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης . H αστυνομοκρατία, η επιτήρηση και η καταστολή, αγγίζουν το ζενίθ στην καθημερινότητα. Στοχοποιoύνται ευθέως όσες/οι μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, δημιουργούν ρήγματα στην κανονικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν. Γεγονός που καταδεικνύουν τα τελευταία σχέδια της κυβέρνησης με το δόγμα «νόμος και τάξη» να εφαρμόζεται έκδηλα στα ιδρύματα και μέσω της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας. Παράλληλα, το κράτος ενισχύει με κάθε τρόπο την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, προωθεί την σύνδεση πανεπιστήμιων-αγοράς, αλλά και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας μιας σειράς ερευνητικών πρότζεκ στην υπηρεσία του στρατού και της αστυνομίας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την έφοδο των μπάτσων στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου, εισβάλλοντας σε δωμάτια φοιτητ(ρι)ών και κατειλημμένους χώρους συλλαμβάνοντας 8 άτομα επιδιώκει να αποτελέσει εικόνα από το μέλλον. Και αν φαίνονται χολιγουντιανές οι επιχειρήσεις της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, στόχος είναι η απενεργοποίηση δια μέσω του εκφοβισμού των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Πίσω από τη καταστολή με θεαματικούς όρους και την στοχοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών, συγκεντρώνεται όλη η προσπάθεια του κράτους να αποτραπούν κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκύψουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που έπεται.

Τα γεγονότα που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την παρέμβαση στον πρύτανη της ασοεε και η υποτιθέμενη ταυτοποίηση και «εξιχνίασή» της, μέσω μιας δικογραφίας- φιάσκο, είναι κομμάτι όσων περιγράφηκαν παραπάνω. Η επικήρυξη 100.000 ευρώ για να βρεθούν πρόθυμοι ρουφίανοι . Το σαθρό κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση που στηρίζεται σε κατασκευάσματα της κρατικής ασφάλειας. Η χρήση πειστηρίων που ποινικοποιούν την παρουσία των αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών στις σχολές και οι φιλικές, συντροφικές σχέσεις. Η μαρτυρία που βασίζεται σε αναγνώριση σωματότυπου και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες σε περιοχές γύρω από την ασοοε πχ Εξάρχεια. Η φοιτητική ταυτότητα, η χρόνια παρουσία μέσω του αντιεξουσιαστικού στεκιού της Ασοεε στους φοιτητικούς αγώνες συνιστούν ικανά στοιχεία ώστε να ταυτοποιηθούν τα προφίλ των διωκόμενων που κατηγορούνται, ακόμα και αν αυτοί/ες ήταν εν ώρα εργασίας.

Έτσι, οδηγούνται την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου σε ανακριτή και εισαγγελέα ώστε να απολογηθούν. Μετά από το πέρας της πολύωρης διαδικασίας, κρίθηκαν λόγω των μηδαμινών στοιχείων, όλοι μη προφυλακιστέοι, ενώ μάλιστα οι τέσσερις από τους 8 αφέθηκαν, χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο. Οι υπόλοιποι θα δίνουν παρουσία μια φορά το μήνα σε Α.Τ. και θα πρέπει να καταθέσουν 3000 ευρώ έκαστος ως εγγύηση μέχρι τις 19/1.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται χρήση του νόμου για λήψη DNA όταν υπάρχει υποψία για τέλεση πράξης που επισύρει ποινή άνω του ενός χρόνου. Με αποτέλεσμα να δοθεί διορία και οι 8 να υποβληθούν σε αναγκαστική λήψη του, καθώς και αποτυπωμάτων μέχρι τη Δευτέρα 11/1. Παρά το γεγονός πως από τη διαδικασία της ανάκρισης και τη δικογραφία φαίνεται πως πρόκειται ξεκάθαρα για σκευωρία, η κρατική ασφάλεια με εντολές του Χρυσοχοΐδη ασκούσε εμφανώς πιέσεις σε ανακριτή και εισαγγελέα για την έκδοση της απόφασης. Η διαδικασία λήψης DNA και αποθήκευσής του σε βάσεις δεδομένων της αστυνομίας θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες στημένες υποθέσεις όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, καθώς η δειγματοληψία από τον <<τόπο τέλεσης κάποιου αδικήματος>> και η διαδικασία ταυτοποίησης είναι αίολες.

Η ιδιαίτερη προσκόλληση του κράτους στον αναρχικό χώρο και η γενικευμένη διάθεση έντασης της καταστολής σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις και ομάδες, θέλουν να επιβάλλουν κλίμα νεκροταφείου. Από την μεριά μας θεωρούμε απαραίτητη την συνέχεια του αγώνα και την ενίσχυση της δράσης μας, καθώς το άμεσο μέλλον διαγράφεται δυστοπικό.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους 8 συντρόφους/ισσα που διώκονται για την υπόθεση της πρυτανείας της Ασοεε και ενάντια στην επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Οι σκευωρίες του κρατικού μηχανισμού και η εντεινόμενη καταστολή δεν θα μείνουν αναπάντητες.

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ` ΤΟΥΣ/ΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΥΓ: Επ’αφορμής της συγκεκριμένης περίπτωσης, και αναφορικά με τον τρόπο που ασκείται η κριτική εντός του κινήματος, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να γίνεται με συντροφικούς όρους, πολιτικά, διασφαλίζοντας έτσι, το να έχει προωθητικό χαρακτήρα και να αποφεύγεται η ενίσχυση της καταστολής και του νομικού οπλοστασίου του κράτους σε βάρος των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Comments are closed.