Αναρχικη συλλογικοτητα Acte
όσες κι όσοι δεν είναι πια μαζί μας ζουν στα οδοφράγματα του μέλλοντος….
Νίκη στην απεργία πείνας του κρατούμενου αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα

All-focus

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκίνησε απεργία πείνας ο κρατούμενος αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό όπου θα έπρεπε να έχει μεταχθεί. Εκκινεί με αυτό τον τρόπο ακόμα έναν αγώνα ενάντια στην εκδικητικότητα του κράτους.

Τα τελευταία χρόνια ο κρατούμενος αγωνιστής Δ.Κουφοντίνας έχει προβεί σε πολλές απεργίες πείνας, είτε διεκδικώντας τις άδειες που δικαιούταν, είτε στα πλαίσια στήριξης και συμμετοχής σε ένα ευρύτερο αγώνα εντός των τειχών. Οι επιλογές που έκανε στο παρελθόν και η αδιάσειστη επιθυμία του για αγώνα έχουν αποτελέσει τους λόγους που στο πρόσωπό του η εκδικητικότητα του κράτους είναι σφοδρή. Ο παρατεταμένος εγκλεισμός του στα υπόγεια του Κορυδαλλού, η ζήτηση για δηλώσεις μετανοίας προκειμένου να λάβει άδεια και οι φωτογραφικές διατάξεις νόμων συνθέτουν το μωσαϊκό της καταστολής.

Δικαιολογία αυτή τη φορά αποτέλεσε η COVID-19, προκειμένου να μεταχθεί στις φυλακές του Δομοκού. Η ειρωνεία να επικαλεστούν το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και η Νικολάου τη συγκεκριμένη συνθήκη είναι έκδηλη. Οι συνθήκες στις φυλακές εν καιρώ κορωνοιού είναι υπερπληθυσμός, ένταση ελέγχων στα κελιά, εκδικητικές μεταγωγές, απαγόρευση επισκεπτηρίων και αποστολής αγαθών στους/ις κρατούμενους/ες.

Η αλληλεγγύη μεταξύ όσων αγωνίζονται, μεταξύ των από τα κάτω, η αλληλεγγύη εν προκειμένω με τον κρατούμενο αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα, είναι δεδομένη. Επειδή, αποτελεί μια μάχη απέναντι στη λυσσαλέα κρατική βαρβαρότητα, απέναντι στις συνθήκες κράτησης και τους κρατικούς σχεδιασμούς για τις φυλακές. Σ’αυτήν τη μάχη η θέση μας είναι δίπλα σε όσους/ες καταφέρνουν να σηκώσουν ανάστημα, σε όσους/ες με πείσμα και πίστη συνεχίζουν να αντιδρούν και να αντιστέκονται. Γιατί ο αγώνας όσο δύσκολος και αν φαντάζει στο σήμερα, όσο υπέροπλος και αν είναι ο εχθρός, δεν σταματά και δεν ξεχνιέται. Για την ταξική και κοινωνική επίθεση στον κόσμο της εξουσίας, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, αδικία, πολέμους, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπου και ανθρώπου σε μη ανθρώπινα ζώα, μια ζωή ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. 

Τις προηγούμενες μέρες πετάξαμε τρικάκια σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας, στο σταθμό Νέας Ιωνίας και έξω από τα γραφεία της ΝΔ. Επίσης, βάλαμε πανό με σύνθημα: Νίκη στην απεργία πείνας του κρατούμενου αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα, Δηλώσεις μετανοίας δεν κάνουν οι αντάρτες.

Νίκη στην απεργία πείνας του κρατούμενου αγωνιστή Δ.Κουφοντίνα

Comments are closed.